Svar på alt på FAQ solafskærmning

FAQ Solafskærmning – Her kan du finde svar på eventuelle spørgsmål om solafskærmning til hjemmet, hvad end det er indendørs gardiner eller udendørs solsejl.

Find svar og måske inspiration til nyt i hjemmet. Hvis du ikke finder svar, er du velkommen til at skrive til os på kontaktsiden.

Gardiner

Hvordan syr man gardiner?
Vigtigst af alt er, at målene passer. Her er det i forhold til gardinstangen, og selvfølgelig længden fra gulv og op til nederste del af gardinet. Tekst er fint, men ofte er det nemmere at se hvordan du gør det, hvor denne video er den gode hjælp.
Hvordan syr man gardiner med stropper?
Det smarte træt er at bruge en skabelon, og så ellers følge en god brugsanvisning som denne fra Kirch
Hvordan sy gardiner med rynkebånd?
Hav som udgangspunkt de små lommer til at ligge opad mod dig selv. Sæt den første lomme ca. 1 cm ind på stoffet, til når tager enden af båndet og folder vrangen om. Sy og træk i trådene for rynke, som du derefter binder sammen uden at klippe dem af.
Hvordan sy gardiner til skråvinduer?
Du kan sy gardiner til skråvinduer selv, men det er dog ikke tilrådeligt. Ofte vil skråvinduer skabe rigtig meget varme med mindre du kan dække af, og her det er vigtigt, at gardinerne slutter helt tæt i siderne. Et mørklægningsrullegardin vil være det gode alternativ. Hvis du har Velux vindue kan det stærkt anbefales at du giver de flere penge, og får et Velux gardin.
Hvilken gardin til vindues former?
Vælg det rette gardin til vinduets form så du får afskærmet korrekt, og ikke finder det rigtige gardin der pynter i hjemmet.
Gardiner hvor langt fra gulvet?
Et gardin skal have en minimums længde fra gulvet på 2-3 cm. Ved karm skal længden gå 8 cm. under karmen, og til karm skal længden være på 1 cm. over karmen.
Hvad koster gardiner?
Du kan finde helt billige gardiner på standardmål i Bilka, Jysk og mange andre steder. Hvis du give lidt mere i pris og samtidig få gardiner på mål, så finder du det kæmpe udvalg online eller ved hjælp af Gardinbus
Hvad koster gardiner til nyt hus?
Find svaret på spørgsmålet lige her: Hvad koster gardiner til nyt hus
Hvordan hænger man gardiner op?
Hvordan hænger man gardiner op? Du kan tilkøbe hjælp ved gardinbussen eller udvalget af freelance håndværkere. Alternativet er at gøre det selv, hvor det er vigtigt at du bruger godt værktøj og følger brugsanvisning slavisk
Kan man vaske gardiner?
Hvordan du rengører dine gardiner? Gør det på den rigtige måde som anvist i linket, for du kan vaske nogen gardiner og andre kan du ikke.

Markise

Hvad er en markise?
Find svaret på alt om markiser her, men den korte betegnelse for en markise er, at det er en udvendig solskærm af kraftig stof der er fastgjort på muren.
Hvad koster en markise?
Du finder markiser i en god kvalitet til omkring et par tusinde og opefter alt afhængig af kvalitet, type og tilbehør.
Hvilken markise skal man vælge?
Vælg en elektrisk markise i en ordentlig kvalitet, hvor en sensor til at køre den ind, kan være det smarte valg. Det er nemt at glemme det med at køre den ind, og med tanke på vores omskiftelige vejr, så kan stærk vind forekomme.
Hvordan justerer man en markise?
Husk at vedligeholde dit markise med noget syrefri olie til de forskellige dele. Her strammer du også op, ved at tjekke hængsler, låse og skruer.
Hvordan monterer man en markise?
Du monterer en markise enten på tagets spær eller den mest brugte metode, direkte på muren. Det kræver at du ved lidt om murværk og hænge ting op, for at hænge en markise op på muren. Det er ganske nemt og lige ud af landevejen, men du kan tilkøbe hjælp og betale en timevis for ophængningen.
Hvordan vasker man en markise?
Brug en blød børste, vand og lidt opvaskemiddel til at vaske dugen. Kør den helt ud og så ellers rens den stille og roligt over hele overfladen. Skyl efter med vand og lad den tørre helt inden du kører den ind igen.
Hvad vejer en markise?
Du finder normalt et vægtspænd på 50 til 100 kg. på markiser
Er en markise nagelfast?
En markise er set som nagelfast til boligen, og skal derfor anses som sådan.
Hvor meget vind kan en markise tåle?
Markiser er klassificeret i vindstyrke, og her finder du styrken inddelt i tre klasser. Vindklasse 1, 2 og 3 alt afhængig af styrken. Vindklasse 1 er vindstød fra 5,6 til 7,8 m/s og vindklasse 3 er vindstød på 10,7 til 13,3 m/s. Derfor kan en regn og vindsensor til markise være det gode ekstra udstyr.
Hvilken markise til campingvogn?
Du kan vælge mellem posemarkiser, fastmonterede markiser og solsejl til campingvogn
Hvor stor markise til campingvogn?
Du skal finde en markise der ikke er større end målet på den lige skinne
Hvad hedder markise på engelsk?
Det engelske ord for markise er “awning”

Parasol

Hvilken parasol?
Hvilken parasol skal du vælge? Vælg en type som du kan lide og giv lidt flere til den gode kvalitet
Hvad betyder parasol?
Parasol betyder paraply mod solen
Hvad hedder parasol på engelsk?
Parasol hedder også parasol på engelsk
Hvordan tilter man en parasol?
Vær sikrer på at parasolen står fast i foden, og hold ved stangen med den ene hånd, men du drejer det øverste i tilt funktionen som i videoen her
Kan man farve en parasol?
Du kan godt farve en parasol, men resultatet bliver ikke nødvendigvis godt. Hvis du vil have et jævnt resultat i farve, så vil det være smartere at tage stoffet af og farve det i vaskemaskinen. Du kan vælge at gøre det i en stor beholder, hvor farver til bomuld og uld vil virke godt.

Solsejl

Hvilken solsejl til campingvogne?
Køb et solsejl der kan spændes fast på campingvognens skinne og et par stolper
Vandtæt eller vandafvisende solsejl?
Kender du til forskellen mellem vandtæt og vandafvisende solsejl? Det ene holder væk 100% væk men koster væsentlig mere i kroner, mens det andet er vandafvisende overfor lette byger, hvor de større vil gøre, at vandet siver igennem stoffet.
Hvilken type solsejl findes der?
Du finder solsejl med UV filter og uden. Vandtæt, vandafvisende eller vindstærke solsejl. Derudover, så kommer solsejl i trekantet, firkantet, rund og stort set alle slags størrelser, og til campingvogne, terrasse, sandkasse og andet.
Skal man bruge tilbehør til solsejl?
Hvis der ikke følger ophængskroge, bolte og andet med, så skal du selvfølgelig enten lave dit eget tilbehør til solsejl eller købe noget til ophængningen.
Hvilken solsejl til institutioner?
Solsejl til institutioner kan du med fordel spare mange penge på, ved at købe de vandafvisende solsejl med uv filter. De fleste solsejl bliver ikke brugt i store regnbyger, så der skal ikke være 100% vandtæt alligevel.
Hvilken solsejl til båd?
Det firkantet solsejl der kan hænge på tværs af båden og dække mest muligt, er det smarte valg.
Hvilken solsejl til sandkasse?
Køb et solsejl til sandkassen der giver uv beskyttelse på 50.
Hvilken solsejl til barnevogn?
Uv beskyttelse i solsejlet er nødvendigt, og samtidig er de lyse farver der ikke holder på varmen, det rigtige valg som du kan gøre.
Hvordan vasker man solsejl?
Vedligehold dit solsejl ganske simpelt, ved at vaske solsejlet med vand og sæbe et gang om året inden det bliver lagt på lager vinteren over.
Hvilken solsejl til børn?
Vælg det rigtige solsejl til børn som sikrer barnet på den rigtige måde mod solen, hvilket krævet en Uv beskyttelse på 50.
Var indholdet nyttigt for dig?
Sending
User Rating 5 (2 votes)